perjantai 17. elokuuta 2012

Cakes and Bakes


 Rakastan kakkujen koristelua! Koristellessa kakkuja on keskityttävä aika paljon, ja se tarkoittaa "omaa aikaa"! Moni kuvissa esiintyvistä kakuista on tosin koristeltu niin, että toisella jalalla kiikutan sitteriä. Kerran jos toisenkin, on jompikumpi lapsista ollut sokerimassamurusissa tai tomusokerissa. Kovin aikaa vievää puhaa myös, mutta lopputulos on kyllä sen arvoinen.



Olen tehnyt kakkuja ystävien ja tuttavien tärkeisiin juhliin. Huonompi juttu on se, etten aina itse pääse maistamaan valmista kakkua, noin kokonaisuudessa. Kyllähän leipoessa ja täyttäessä kakkuja tulee maisteltua taikinaa ja täytteitä...



Vainnoin itselleni ja perheelleni etten äitiyslomalla tee kakkuja muille, mutta taidan olla hieman heikko, koska pari on tullut tehtyä, ja pari kakkua on tilauksessa.
Ihan kaikkia "tilauksia" en kuitenkaan ole pystynyt toteuttamaan, vaikka olisinkin halunnut. Jo pelkkään koristeluun saattaa upota helposti kaksi-kolme tuntia, ja näin kotiäitinä, tai äitinä yleensäkin, koen että tämä aika pienten lasten kanssa on todella kallisarvoista. 


Joskus jo pelkän pienen koristeen tekeminen jonkun muun tekemään kakkuun, takaa sen että kakusta tulee erityinen sen tilaajalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti