maanantai 15. lokakuuta 2012

Voittamaton (lastenruoka)tahranpoistaja!

Pitkän pitkä tauko kirjoittamisessa on johtunut perheemme elämän pakkaamisesta laatikoihin ja niistä purkamiseen kahdesti kuukauden sisällä. Melko rankkaa näin pienten lasten kanssa! Ja siinä ihanassa ensimmäisessä vuokrakodissa meillä ei ollut vielä nettiyhteyttä ja...vähän selittelyä, mutta nyt olen taas täällä! Ihanan moni onkin kysellyt mitä blogille on tapahtunut! Joku selkeesti lukee tätä!

Moni varmasti tietää sen tunteen kun joku ihana vaate joutuu ruokapäristelyn uhriksi! Olen käyttänyt paljon valkoisia lastenvaatteita, koska ne on helppo puhdistaa Vanishillä ja klorittella. Rakastan myös raidallisia vaatteita, ja varsinkin Polarn O. Pyretin klassisia raitapaitoja lapsillani. Sitten kun se ihana raitapaita muuttuu ruokailun jälkeen keltaiseksi tai oranssiksi, on Vanish yleensä ainoa ratkaisu, koska eihän klorittea voi käyttää värikkäisiin vaatteisiin. 

Luin kesällä jostain blogista AURINGON tahrojapoistavasta mahdista, ilman että värit haalistuisi. Kokeilin tietenkin heti ensimmäisen tahran sattuessa, mutta unodin kuvata raitapaidan. Nyt kuitenkin olen muistanut kuvata jo pesukoneessa pyörineet puklurätin ja hupparin.


Molempien kuvien ylemmissä kuvissa se ikävä keltainen tahra, joka ei pesukoneessa lähtenyt. Joku vois ajatella että mitä väliä yhdellä puklurätillä, mutta paljon kivempi käyttää ei valmiiksi likaisennäköistä puklurättiä. 
Ja sitten toi *Gantin luonnonvalkoinen huppari, josta ei myöskään klorittella kannata yrittää poistaa tahraa. 


Tuo puklurätti oli pari tuntia takapihalla auringossa, ja tahra oli vaan kadonnut! Huppari oli itseasiassa sisällä, nykyisen kotimme tiskipöydällä ikkunan edessä muutaman tunnin, eikä aurimko paistanut edes koko päivää siihen! Mitäs sanotte? 

Aurinkoisia päiviä syksyyn!

*Merkitsen tästälähtien tähdellä meille käytettynä ostetut/tulleet vaatteet ja #-merkillä lahjana saadut tavarat ja vaatteet. Tämä tulee myös tuohon sivupalkkiin pysyvästi näkyviin.


6 kommenttia:

  1. Luontoystävällinen sappisaippua (nestemäinen) toimii myös tahroihin tosi hyvin. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä! oon kyllä monesti kuullut/lukenut sappisaippuasta, mutta eipä ole tullut kokeiltua :)

    VastaaPoista
  3. Sappisaippuan nimeen vannon minäkin. Sillä lähtenyt moni sellainenkin tahra mikä ei ole vanishilla lähtenyt.

    Tuota aurinkoa pitänyt kokeilla monta kertaa. Pitääkö vaatteen olla märkä kun laittaa aurinkoon vai oletko laittanut kuivana?

    Kiva kun olet takas!

    Ps. Miksi te muutitte kaksi kertaa? Ei tarvitse kertoa täällä jos et halua.

    VastaaPoista
  4. Heippa Nina! ja Kiitos!

    Oon laittanut vaatteet kuivina aurinkoon, mutta toimii varmaan kosteassakin vaatteessa.

    Muutettiin kaksi kertaa, koska se ihana ensimmäinen väliaikaiskoti oli tuttujen jotka myös rakentavat taloa, ja laittoivat oman ISON talonsa myyntiin, ja se menikin heti, ja he tarvitsivat asunnon... Riski oli tiedossa jo muuttaessamme siihen, mutta ei kukaan uskonut sen niin nopeasti menevän :)

    Nyt me asutaan tällaisessa pikku mökissä, joka on ihan symppis! Lisää asumisesta piakkoin :)

    Toivottavasti olette asettuneet uuteen kotiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No olipas teillä muuttoa kerrakseen! Symppis pikkumökki kuulostaa kyllä idylliseltä. :) Kiva kuulla lisää.

      Kiitos, hyvin ollaan kotiuduttu vaikka paljon onkin arjessa muutoksia. Onneksi hyvään suuntaan.

      Poista
    2. Otin sen sananvahvistuksen pois päältä. Kiitos vinkistä!

      Poista