perjantai 14. helmikuuta 2014

How do You want Your Tulips?

Jotkut onnekkaat teistä saattavat saada kukkia näin 14.2. Sain omani jo viime viikolla kun oli Terhin päivä.
Tässä pieni vinkki, minkä avulla esimerkiksi tulppaanikimpusta saa vähän näyttävämmännäköisen. Tässä tapauksessa kun kukkia on tuohon maljakkoon riittävästi, on tämä lähtötilannekin melko näyttävä.  



Ihan ensimmäiseksi leikkaa tulppaaneista pari-kolme senttiä tyvestä, viistosti terävällä veitsellä, ja anna imeä itseensä kylmää vettä siinä rumassa muovipaketissaan, noin kahden tunnin ajan.


Seuraavaksi irroittele alimmat lehdet, ja lähde kokoamaan kimppua yksi kukka kerrallaan. Aseta kukka aina vinoon, käännä hieman, ja laita seuraava kukka samaan suuntaan vinoon. Jatka näin kunnes kaikki kukat on käytetty. Laita maljakon pohjalle pari-kolme senttiä kylmää vettä, ja aseta kimppu maljakkoon. Tulppanit imevät paljon vettä, joten pidä huoli että maljakossa on aina vähän juotavaa kukille.


Jos haluat tulppanien kestävän hyvänä pidempään, niin yöksi ne kannattaa nostaa hieman viileämpään paikkaan. Itse en tuota vaivaa kyllä näiden ihanuuksien kanssa jaksanut nähdä. Kestivät kuitenkin melkein viikon.
Nämä vinkit ovat päästäni, vuosien aikana hyväksi havaittuja, eikä välttämättä ihan oikeiden floristien mielipiteitä.
 Ihanaa kevään odotusta!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti